Wonen in Andalucía

Meeting point voor Nederlanders en Belgen
die in Andalucía wonen of willen gaan wonen
 

 
 
Home
Verhalen
Informatie
FAQ
Advertenties
Nieuws
Links
Gastenboek


FAQ & Panel

 

Heeft u vragen over wonen en/of werken in Andalucía? En u vond de informatie niet in de rubriek "Informatie"? Kijk hier onder "Frequently Asked Questions" of stuur uw vraag naar ons Panel. Het Panel bestaat uit mensen die naar Andalucía verhuisd zijn en uit eigen ervaring antwoord kunnen geven. Mailadres: lhcazalla@hotmail.com

 

Frequently Asked Questions

 

1.

Het begin
Wij willen heel graag naar Andalusië verhuizen, maar waar moeten we beginnen? Wat moet ik allemaal regelen? Papieren, verzekeringen, belastingen? Hebben we zoiets als een verblijfsvergunning en een werkvergunning nodig?

>> antwoorden

2.

Een huis
Is het beter om eerst in Spanje een huis te kopen en dan te vertrekken om andersom? Hoe krijg ik een hypotheek?

>> antwoorden

3.

Scholen
Hoe vind ik een school voor mijn kinderen? Is het onderwijs goed? Wat kost het? Is het gemakkelijk voor mijn kinderen om de taal te leren en om te integreren?

>> antwoorden

4.

De taal
Wij spreken (nog) geen Spaans? Moeten we dat zo snel mogelijk leren of kan ik me in het begin met Engels of Duits redden?

>> antwoorden

5.

Werk
Ik zoek een baan in Andalusië. Is het gemakkelijk werk te vinden? Hoe moet ik het aanpakken? Hoe zijn de sociale verzekeringen? Wat is het minimum loon?

>> antwoorden

6.

Banken
Moet ik een bankrekening openen in Spanje? Kunnen wij het beste een bankrekening in Nederland/België houden of moet je die opzeggen? Wat zijn goede banken in Spanje?

>> antwoorden

 

 
Woon je in Andalucía?
Deel je ervaringen
met de bezoekers
van deze site
en stuur ons
jouw verhaal