bv
Wonen in Andalucía
Meeting point voor Nederlanders en Belgen die in Andalucía wonen of willen gaan wonen
 


Verhalen:
Inge Snoeks

 

Woont in:                          eerst Jerez, nu Sevilla
Sinds:                               maart 2003
Woonde voor die tijd in:      1 jaar in Belgie, ruime tijd in Mallorca
Beroep:                             Receptioniste
Gezinssituatie:                   single
Website:                            -
 

Hallo allen,

 

9 Maanden zijn voorbij gevlogen. En ik denk nog niet aan terugkeren...

 

Ik ben Inge, bijna 28j, en kwam als bij toeval 9 maanden geleden in Jerez de la Frontera terecht. Nu ja toeval.Voor mn vertrek heb ik mn CV verspreid naar zeer vele hotels, vanaf Alicante tot Cádiz. Heel de kustlijn dus, het maakte me niet uit waar ik naar toe zou gaan. Als bij wonder kreeg ik zo’n 6 reacties, alle uit dezelfde streek nl Cádiz. Per e-mail en telefoon had ik contact met enkele hoteldirecteurs, die wel interesse in me hadden, die wel een baan voor me hadden, maar die me eerst in levende lijve wilden zien (ja, logisch, toch?)

 

Dus heb ik maar snel mn valiezen genomen (het was maart, dus in de toeristenbranche de beste tijd) en direct vertrokken. Met mn auto de autotrein genomen (om toch maar geen risiko’s te hoeven nemen want het zijn toch zo’n 2000 Km) en enkele dagen later kwam ik toe in Jerez de la Frontera. Direct had ik een jobgesprek in een prachtig nieuw 5 sterrenhotel, ze gaven er blijk van veel interesse. Maar toch deed ik ook nog de andere gesprekken in de buurt. Het eerste hotel, wat mij het meest bekoorde trouwens, bood me daarna direct een baan aan, op de commerciële afdeling. Ik heb dus ongelooflijk veel geluk gehad want ik kwam een woensdag toe en de maandag kon ik reeds aan het werk.

 

Daar kwam nog bij dat ik onmiddellijk een toffe mens leerde kennen tevens op zoek naar een huisgenoot, dus hebben we direct samen een appartementje gehuurd. Hier heb ik de eerste 6 maanden gewoond. Het was gewoon geweldig. Ik leerde veel nieuwe mensen kennen via mn huisgenoot en Jerez is echt een geweldig tof dorp.

 

Nu woon ik sinds 3 maanden op een half uur van Sevilla. Ben van werk veranderd en werk nu als receptioniste in een ander 5-sterrencomplex. Hier zie ik het echt wel zitten en denk hier nog wel een tijdje te blijven....De laatste 5 jaar verander ik nl constant van werk en ben dit een beetje beu! Ik heb hiervoor ook 4 seizoenen (telkens 9 maanden) in Mallorca gewerkt. (Animatie en receptie). Mallorca trok me helemaal niet aan als blijvende stek dus daarom de totale verandering naar Jerez. Hier bevalt het me wel, de mensen zijn zeer spontaan en gastvriendelijk, de sfeer is tof. De echte Jerezaan is apetrots op zn dorp, hoofdzakelijk befaamd om de Sherry (Bodegas), Real Escuela (Koninklijke paardenschool: Cartujo paarden) en Flamenco.

 

Je kan je hier gewoonweg niet vervelen want er is altijd wel een of ander volksfeest, traditie of evenement aan de gang. Het weer is ook fantastisch trouwens! Ja, ik kan nog even doorgaan over alle positieve dingen die deze streek te bieden heeft, maar als jij er ook woont zal je die wel kennen en als je dit leest vanuit België, moet je echt toch ns afkomen want de streek zal je zeker niet teleurstellen.

 

>>    Terug

ñ Naar boven